Film "Poseba tretman", Foto:Promo

Jugoslovenska kinoteka objavila je danas da će 1. januara 2021. organizovati prvi onlajn maraton digitalno restauriranog filma,

Deset kultnih ostvarenja reditelja Gorana Markovića, Božidara Nikolića, Slobodana Šijana, Srđana Karanovića, Gorana Paskaljevića, Živka Nikolića i Živojina Žike Pavlovića, u produkciji Centar filma, biće emitovana od 10.00 ujutru sve do dva časa iza ponoći na Fejsbuk stranicama kompanije Vip mobajl i Jugoslovenske kinoteke, precizirano je u saopštenju.

U tom periodu, ljubitelji filma će moći da isprate odabrana ostvarenja i to u 10.00 film „Nacionalna klasa“, u 11.55 „Tri karte za holivud“, u 13.55 „Maratonci trče počasni krug“, a u 15.30 „Nešto između“.

Film „Varljivo leto“ biće prikazan u 17.25, „Poseban tretman“ u 19.00, „Davitelj protiv davitelja“ u 20.35, „Lepota poroka“ u 22.10, „KIad budem mrtav i beo“ u 23.55, a „Miris poljskog cveća“ u 1.15.

Istaknuto je da će ove i još sedam drugih filmova publika moći da gleda još dugo godina zahvaljujući projektu „Vip Kinoteka“, koji su sa ciljem digitalne restauracije srpske filmske baštine, pokrenule Jugoslovenska kinoteka i kompanija Vip mobile u želji da sačuvaju i zaštite dela koja su proglašena za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare