Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Nakon novogodišnjih koncerta, Beogradska filharmonija i u prvim danima 2022. nastavlja sa slavljem, ali radno. Ova institucija pripremila je za publiku novogodišnji izazov i onlajn premijeru "Fantastične filharmonije", saopšteno je iz ove institucije.

Filharmonijski novogodišnji izazov je zabava ustanovljena prošle godine, kada je Filharmonija publiku pozvala da u kućnoj atmosferi „diriguje“ svojim orkestrom.

A drugi po redu izazov pripremljen je u saradnji sa perkusionistom Aleksandrom Radulovićem, koji je od kućnih predmeta napravio muzičke instrumente i sa svojom porodicom odsvirao kompoziciju „Šećerna vila“ iz baleta Čajkovskog „Krcko Oraščić“.

Radulovićev video, u kome muzičar poziva publiku da od kućnih predmeta napravi instrumente i iskoristi ih za sviranje bilo kojih melodija, objavljen je na društvenim mrežama Filharmonije.

Naravno, uz poziv svima da svoje video snimke pošalju na mail [email protected] do 10. januara, a najzanimljivije „radove“ očekuju vredne nagrade.

Filharmonija će 8. januara od 17 sati na svom Jutjub kanalu održati onlajn premijeru „Fantastične filharmonije“, koju je njihov orkestar izveo prošle jeseni na koncertima za decu.

Uz pomoć reditelja Nikole Zavišića, napravljena je digitalna verzija ovog programa, a publiku kroz muzičke bajke vode osmogodišnja glumica Anđelija Stajkić i filharmoničarka Slavica Perić, dok su na repertoaru poznate kompozicije, poput „Krcka Oraščića“, „Čarobne frule“, “Bumbarovog leta“…

Bonus video:

Zubin Mehta u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar