Jelena Lengold Foto:Stanislav Milojković/Promo

Novi roman Jelene Lengold "Lakonogi dan" upravo je objavljen u izdanju Arhipelaga u ediciji Zlatno runo. Roman se od danas nalazi u prodaji u knjižarama, kao i na sajtu Arhipelaga.

Glavni junak romana „Lakonogi dan“ je pisac koji, u potrazi za razrešenjem porodične istorije i životnih sumnji, kao i nedoumica poteklih iz ljubavnog brodoloma, odlazi na dugačko putovanje po Evropi – od italijanskih obala sve do norveških luka i fjordova.

Posle tog putovanja od zemlje do zemlje i od grada do grada, junak romana, progonjen svojim nemirima, vraća se u svoj rodni grad, gde ga čeka svet koji je ostavio i životne istine s kojima mora da izađe na kraj.

– Dok smo u romanu „Odustajanje“ čitali priču o junakinji u tri životna doba, u „Lakonogom danu“ čitamo priču o junaku kome je potrebno celokupno iskustvo vlastitog života da bi se suočio sa emotivno i egzistencijalno teškom situacijom koju je iskusio. Otuda junak novog romana Jelene Lengold odlazi na putovanje ne samo da bi se, makar privremeno, izmestio iz svoje svakodnevice, već i da bi postao spreman za odgovore i saznanja do kojih na kraju mora doći. Kao i u drugim svojim knjigama, Jelena Lengold i u „Lakonogom danu“ pripoveda uzbudljivo i provokativno, zavodljivo i jezički i stilski perfektno – kaže Gojko Božovičć, glavni urednik Arhipelaga.

Prethodni roman Jelene Lengold „Odustajanje“ doživeo je do sada tri izdanja na srpskom jeziku. Autorka je za roman dobila Nagradu grada Beograda za najbolju knjigu u 2018. godini.

Bonus video: Intervju sa Džonatanom Frenzenom za Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar