Eva Grin i Met Dilon u filmu "Proxima"/Foto: Promo/MCF

Repertoar onlajn bioskopa Moj OFF ove sedmice bogatiji je za nekoliko naslova: italijanskog kandidata za Oskara, "Izdajnik", nagrađivanu ratnu porodičnu dramu "Kapernaum" Nadin Labaki, kosmičku akciju "Proxima" sa Evom Grin i Metom Dilonom kao i dva besplatna ostvarenja, "Lice" Malgožate Šumovske i "Dvostruki životi" Olivijea Asajasa sa Žilijet Binoš.

Film „Proxima“ Alis Vinokur, u kojem Eva Grin tumači vrhunski pripremljenog astronauta ali i samohranu majku, do sada nije prikazivan kod nas i u okruženju i imao je svoju regionalnu premijeru u prvom onlajn bioskopu Moj OFF.

Sara (Eva Grin) je astronaut koji se obučava u Evropskoj svemirskoj agenciji u Kelnu. Jedina je žena u tom napornom i iscrpljujućem programu, a ujedno je i majka koja sama živi sa sedmogodišnjom ćerkom. Oseća krivicu jer malo vremena provodi sa njom, a kada je izaberu za člana posade za jednogodišnju misiju nazvanu „Proxima“ u odnosima između majke i ćerke nastaje razdor.

Među novim ostvarenjima nalazi se i italijanski biografski film „Izdajnik“ Marka Belokija, o suđenju iz 1986. kada su na optuženičku klupu izvedeni brojni članovi sicilijanske mafijaške organizacije Koza nostra, a sudija Falkone video je spas samo u jednom iz njihovih redova – doušniku Tomazu Bušeti.

Višestruko nagrađivani film „Kapernaum“ Nadin Labaki, osvojio je i publiku Festa 2019.

Reč je o 12-godišnjaku iz Libana koji tuži svoje roditelje jer su počinili „zločin“ što su ga doneli na svet pun tuge i tragedije pa on biva primoran da živi na ulici i preživljava zahvaljujući samo svom zdravom razumu.

Svakog ponedeljka i četvrtka gledaoci dobijaju na poklon po jedan besplatan film. Danas je to crna komedija „Lice“ poljske autorke Malgožate Šumovske, o momku koji nakon transplantacije lica upada u krizu identiteta, a 23. aprila to će biti film „Dvostruki životi“ (Doubles vies) Olivijea Asajasa, sa Žilijet Binoš u glavnoj ulozi, smešten u svet izdavaštva.

Posetiocima bioskopa dostupan je i veliki ciklus filmova reditelja Paola Sorentina, poznatog i po gledanim serijama „Mladi papa“ i „Novi papa“. Među izdvojenim ostvarenjima su „Velika lepota“, dobitnik Oskara za strani film, i „Loro“, o čuvenom političaru i biznismenu Silviju Berluskoniju.