Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Novi naslovi na repertoaru bioskopa Moj OFF ove nedelje su ostvarenja Gorana Markovića, Andreja Končalovskog, Majkla Almerejde, Stefana Komandareva i belgijski film sa Svetozarem Cvetkovićem u glavnoj ulozi.

Nakon brojnih ostvarenja svetskih kinematografija, festivalskih i nagrađivanih drama i komedija domaći onlajn bioskop Moj OFF otvorio je vrata svoje virtuelne „dvorane“ i za filmove domaće produkcije i koprodukcije.
Novi naslovi na repertoaru su filmovi „You Go to My Head“ sa Svetozarom Cvetkovićem u glavnoj ulozi, „Mnoštvo i manjina“ reditelja Gorana Markovića, bugarsko-srpski film „Patrole“ Stefana Komandareva, dok će gledaocima besplatno biti dostupni „Raj“ Andreja Končalovskog (ponedeljak) i „Mardžori Prajm“ Majkla Almerejde.

U višestruko nagrađivanom filmu belgijskog reditelja i producenta Dimitrija de Klerka „You Go To My Head“, Svetozar Cvetković igra usamljenog čoveka koji pokušava da ubedi mladu i lepu ženu koja pati od amnezije da mu je supruga. Cvetković je za ovu ulogu dobio Nagradu kritike za najboljeg glumca na 50. filmskom festivalu u Hjustonu 2017.

Radnja filma odvija se u pustom delu Sahare gde, usred misteriozne automobilske nesreće, mlada žena ostaje izgubljena i sama. Džejk, arhitekta je odvodi najbližem lekaru i saznaje da ona pati od post-traumatske amnezije. Očaran njenom lepotom, Džejk se predstavlja kao njen muž, daje joj ime Kiti i počinje da stvara život za kojim je uvek žudeo.

Igrano-dokumentarni film reditelja Gorana Markovića „Mnoštvo i manjina“ (2017), prati pozorišnu trupu koja kreće iz Beograda na Kosovo da bi u srpskim enklavama prikazala predstavu “Govorna mana”. Pitanje koje komad postavlja pred gledalište je da li čovek može da sebe sasvim promeni, da bude neko drugi. Usput, putnici razmišljaju o tome da li su se i zašto menjali tokom svog života. Na kraju puta pronalaze kolegu koji je uspeo da postane potpuno različita osoba od onoga šta je nekada bio.

Bugarsko-srpski film „Patrole“ Stefana Komandareva, premijerno je prikazan na 48. FEST-u u okviru Glavnog takmičarskog programa.
Priča prati dvojicu policajaca pored pruge u Sofiji koji pronalaze telo poznatog narkomana Lazara. Tako počinje noć 9. novembra 2019. – trideset godina nakon pada Berlinskog zida i svrgavanja vladajućeg režima u Bugarskoj. Tri policijska tima patroliraju ulicama Sofije i rade svoj posao na način koji smatraju ispravnim, istovremeno se suočavajući s izazovima koje pred njih postavlja savremeno bugarsko društvo.

U ponedeljak je za sve posetioce bioskopa omogućena besplatna projekcija crno-belog filma „Raj“ Andreja Končalovskog, osvajača Srebrnog lava za režiju u Veneciji 2016.
Film priča potresnu priču o tri ličnosti – Olgi, Žilu i Helmutu, čiji se putevi ukrštaju usred ratnih razaranja. Olgu, rusku aristokratsku imigrantkinju i pripadnicu francuskog Pokreta otpora, tokom iznenadne racije hapsi nacistička policija zbog skrivanja jevrejske dece. U zatvoru upoznaje Žila, francuskog nacističkog kolaboracionistu koji je zadužen da istraži njen slučaj. Nudi joj blagu kaznu u zamenu za seksualne usluge. Iako Olga pristaje, njene nade u slobodu brzo blede kada događaji pođu neočekivanim tokom.

Odvedena u koncentracioni logor, Olga je gurnuta u pakleni život. Na njeno iznenađenje, tu joj se put ukršta sa visokim nemačkim SS oficirom Helmutom, koji je nekad bio ludo zaljubljen u nju i još uvek gaji ista osećanja. Između njih se ponovo upali stari plamen i oni se upuštaju u nastran i destruktivan odnos. Helmut odlučuje da spase Olgu i nudi joj bekstvo. Međutim, kako vreme prolazi i nazire se poraz nacista, Olgina predstava o raju se neopozivo menja.

Besplatni film u četvrtak biće „Mardžori Prajm“ Majkla Almejde.
To je priča o usluzi pravljenja holografskih kreacija preminulih voljenih osoba, što će omogućiti jednoj ženi da se sretne licem u lice sa mlađom verzijom pokojnog supruga. U glavnim ulogama su Stefani Anduhar, Hana Koli, Džina Dejvis i Džon Ham.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar