Foto: Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia

Novi filmski projekat u razvoju scenariste i reditelja Darka Lungulova “1970” biće predstavljen u okviru programa "Koprodukcioni dani" (Marche du Film market) Filmskog festivala u Kanu od 22. do 26 juna.

“1970” je, kako kaže Lungulov, priča o odrastanju tokom 70-ih godina.

„Marche du Film market“, od 22. do 26 juna onlajn organizuju EAVE organizacija, koja okuplja evropske filmske producente, i ACE mreža producenata orijentisanih ka internacionalnim koprodukcijama, sa ciljem da se projekti u razvoju koji obećavaju predstave koproducentima, predstavnicima festivala i agentima.

Projekat Darka Lungulova je već sa uspehom predstavljen u januaru ove godine na koprodukcionom marketu „When East Meets West“ festivala u Trstu.

Izabran je i za predstavljanje u julu na „Sofia Meetings“ koprodukcionom marketu festivala u Sofiji, koji će takođe zbog epidemije koronavirusa biti održan onlajn.

Foto: Promo

Producent projekta je „Papa Films“ iz Beograda, a podržan je na konkursu za razvoj scenarija Filmskog centra Srbije.

Lungulov je za dokumentarni film „Bekstvo“ (Escape) iz 2004. godine dobio nagradu publike na Hamptons međunarodnom filmskom festivalu, dok je za debitanski igrani film „Tamo i ovde“ nagrađen je na Trajbeka filmskom festivalu 2009. godine u Njujorku.

Snimio je i film „Spomenik Majklu Džeksonu“ i sarađivao sa glumicom Mirjanom Karanović, kao koscenarista i konsultant režije, na njenom rediteljskom debiju, filmu „Dobra žena“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar