Foto: Promo/Vulkan

Izdavačka kuća "Vulkan" i portal Nova.rs povodom Svetskog dana deteta poklanjaju knjige najmlađim čitaocima.

Za prvih pet čitalaca koji pošalju mejl na adresu [email protected] pripremljen je po jedan primerak upravo objavljene knjige „Dobri kradljivci“ Ketrin Randel u izdanju „Vulkana“.

Ketrin Rendal oduševila je mlade čitaoce u Srbiji romanima „Istraživač“ i „Na krovovima Pariza“, a za „Dobre kradljivce“, namenjene deci od devet do 12 godina, osvojila je književnu nagradu „Kosta“. „To je uzbudljiva priča o maloj družini koja se, želeći da ispuni svoj cilj, bori da razotkrije prljave tajne ozloglašenog gospodina Sorotorea. Kada moćni gospodin Sorotore na prevaru otme zamak Vitinog dede, ona shvata da mora da uzme stvar u svoje ruke. Lutajući Njujorkom, Vita će upoznati devojčicu koja džepari po ulicama i dva dečaka iz cirkusa, sa kojima će zajedno smisliti plan: provaliti u zamak i uzeti natrag ono što pripada njenom dedi…“, navodi se u opisu knjige.

U mejlu sa naznakom „Za knjige na poklon” potrebno je navesti ime, prezime i obavezno kontakt telefon odrasle osobe. Imena i podatke dobitnika prosledićemo „Vulkanu“, odakle će potom kontaktirati sa njima i knjige im besplatno dostaviti na kućnu adresu.

„Zato što su deca ukras sveta, potrebno je da ih od malih nogu učimo da razvijaju ljubav prema književnosti“, poručuju iz „Vulkana“ povodom 20. novembra, Svetskog dana deteta, dodajući da su pokrenuli akciju na svom sajtu gde će čitaoci pri kupovini odabranih knjiga za najmlađe na već postojeći popust od 20 odsto ostvariti dodatnih 20 odsto popusta i još 10 odsto na tri kupljene knjige, a da će na taj dan dostava odabranih naslova za područje cele Srbije biti besplatna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar