Nova optužba za Džonija Depa: Ukrao stihove bivšeg zatvorenika i ubice?

Kultura 05. avg 202214:34
Podeli:
Džoni Dep Foto: Jussi Nukari / AFP / Profimedia

Gitarista Džef Bek i glumac Džoni Dep navodno su za pesmu "Sad Motherfuckin’ Parade" sa novog albuma iskoristili stihove bivšeg zatvorenika bez da su priznali da ih je on napisao, piše "Rolling Stone".

Brojni stihovi iz spomenute pesme, za koju Bek i Dep tvrde da su je sami napisali, a koja se nalazi na njihovom zajedničkom albumu „18“, vrlo su sličnima onima iz pesme „Hobo Ben“ koju je recitovao Slim Vilson, makro, naoružani pljačkaš i ubica iz 1960-ih godina.

Pesma „Hobo Ben“ nalazi se u knjizi „Miči svoju guzicu iz vode i plivaj poput mene: Afričko-američka narativna poezija iz usmene tradicije“ koja je izdata 1974. godine, a koju je priredio Brus Džekson, piše „Rolling stone“.

Stihovi iz "Hobo Bena" poput "I‘m raggedy, I know, but I have no stink"; "God bless the lady that’ll buy me a drink" i "What that funky motherfucker really needs, child, is a bath" nalaze se u pesmi "Sad Motherfuckin‘ Parade".

- Jedina dva stiha koje su napisali Dep i Bek su "Big time motherfucker" i "Bust it down to my level" - navodi autor Džekson i dodaje:

- Sve ostalo je iz Slimove izvedbe u mojoj knjizi. Nikada se nisam susreo s nečim sličnim. Objavljujem stvari 50 godina, a ovo je prvi put da je neko nešto ukrao i stavio svoje ime na to.

Bonus video: "Sačekuša" za Džonija: Dep odušeljeno grlio fanove u Beogradu

Komentari

Vaš komentar