Nežni Dalibor Foto: Marina Uzelac/Promo

Jedan od najdugovečnijih bendova s tzv. "nove srpske scene" nastale na talasu kompilacije "Jutro će promeniti sve" ima novi album s 4 pesme.

Nežni Dalibor“ je grupa koja je počela da svira u Vranju u poslednjoj deceniji 20. veka, ali proboj pravi tek na talasu kompilacije izašle 2007, koja je pod svetlost reflektora stavila i bendove poput „Repetitora“ i „The Mothership Orchestra„, autore kao što su Ika i Ilija Ludvig, ali i etablirane, a do tada nedovoljno slušane grupe „Goribor“ i „Pionir 10„.

Od 2008. kad im je izašao debi „Sredstva i veštine„, „Nežni Dalibor“ je izdao još tri albuma: „Normalan život“ (2011.), istoimeni iz 2013. i „U slojevima“ (2017).

Nežni Dalibor Foto: Marina Uzelac/Promo

Četiri duge godine kasnije, ne računajući pesmu „Ne mislim“ koja se pojavila 2019, „Dalibor“ objavljuje EP pod nazivom „Skroz OK„, na kome se nalaze četiri pesme, u izdanju Pop depresije:

Istoimena:

Ne prekidam„:

Ova voda„:

I „Nije do nas„:

„Nežni Dalibor“ i dalje deluje u sastavu: Ivica Marković, gitara, glas i sve pesme, Ljubomir Vučković, bas, Davor Sopić, klavijature i gitare i Dragan Jovanović, bubanj.

Od poslednjeg koncerta ovog benda prošle su dve godine, možda je vreme za nove svirke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare