Red za ulaznice za jubilarno izvođenje mjuzikla Cigani lete u nebo Foto: TANJUG/ Pozorište na Terazijama/ Ivana Nedeljković/ bg

Ispred Pozorišta na Terazijama danas je stvoren dugačak red zainteresovanih za karte za mjuzikl "Cigani lete u nebo", čijim izvođenjem 17. aprila se navršava 20 godina od premijere.

Ljubitelji pozorišta svih generacija čekali su strpljivo otvaranje blagajne u 13 časova kako bi kupili ulaznice za predstavu, koja će u režiji Vladimira Lazića, prema delu „Makar Čudra“ Maksima Gorkog, biti izvedena 366. put.

Rukovodilac službe za odnose sa javnošću i marketing Pozorišta aTerazijama Ivana Medigović je rekla Tanjugu da su onlajn ulaznice za izvođenje 17. aprila rasprodate u rekordnom roku, a da se danas stvorio veliki red za poslednju trećinu ulaznica.

Red za ulaznice za jubilarno izvođenje mjuzikla Cigani lete u nebo Foto: TANJUG/ Pozorište na Terazijama/ Ivana Nedeljković/ bg

Mjuzikl „Cigani lete u nebo”, na muziku Jevgenija Doga, adaptirala je dramaturškinja Ivana Dimić, za koreografiju je zadužen Krunoslav Simić, a kako je najavljeno u slavljeničkom izvođenju učestvovaće obe glumačke podele.

Tako će se u Pozorištu na Terazijama 17. aprila u muziklu „Cigane lete u nebo“ smenjivati u ulozi Lajka Zobara Ivan Bosiljčić i Nikola Šurbatović, kao i Olivera Bacić i Miona Marković kao Ciganka Rada.

Madrigović je najavila da će izvođenju prisustvovati svi koji su tokom prethodne dve decenije bili deo ansambla u glumačkim i plesačkim podelama.

Premijera predstave „Cigani lete u nebo“ bila je 17. aprila 2004. godine, a Madrigović je naglasila da je svako izvođenje bilo rasprodato.

Prema njenim rečima, dešavalo se da pojedinci odgledaju mjuzikl i po deset puta, a izvesno je da 17. aprila dolaze neki kojima to neće biti prvi put da gledaju „Cigani lete u nebo“.

Madrigović je podsetila da su od glumaca u podeli već 20 godina.

Miroljub Turajlija, Nikola Bulatović, Milan Antonić, Branko Đurić, Vladan Savić i Milan Milosavljević.

Foto: Arhiva Pozorišta na Terazijama

Od glumaca iz postave preminuo je Desimir Desko Stanojević (1950-2020), a iz predstave su izašli Dragan Vujić Vujke i Ljiljana Stjepanović.

Član Baletskog ansambla Pozorišta na Terazijama Ljubiša Dinčić rekao je Tanjugu da je jedini iz podele mjuzikla „Cigani lete u nebo“ koji je odigrao svako od dosadašnjih 365 izvođenja predstave, uključujući gostovanja van matične kuće.

Muzičko-scensku predstavu sa čak 137 učesnika na sceni i van nje, do sada je pogledalo blizu 200.000 posetilaca.

U mjuziklu „Cigani lete u nebo“ aranžmane je radio Vojkan Borisavljević (1947-2021), scenograf je Geroslav Zarić, kostimograf Snežana Šimić, dok je dirigent Milan Nedeljković.

Bonus video: Slaven Došlo o mjuziklu „Flashdance“ u Pozorištu na Terazijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare