Hilari Klinton Foto: imageSPACE / ddp USA / Profimedia

Na gala ceremonji otvaranja 79. Venecijanskog filmskog festivala, pored silnih glumačkih zvezda, pojavila se sinoć i bivša američka prva dama, Hilari Klinton.

Ali, glavna tema nakon svečanog otvaranja Venecije nije film koji je otvorio festival „White Noise“ (Beli šum) Noe Baumbaka, niti uručenje Zlatnog lava za životno delo glumici Katrin Denev, već to otkud tamo Hilari Rodam Klinton…

Katrin Denev Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Bivša američka prva dama i svojevremeno kandidatkinja na izborima za predsednicu SAD šetala je sinoć crvenim tepihom na Lidu, družila se s predsednicom žirija Džulijan Mur, rediteljem Noom Baumbakom i njegovom partnerkom, glumicom Gretom Gervig koja i igra u „Belom šumu“, direktorom festivala Albertom Barberom.

Išla je Klintonova i na gala prijeme po Veneciji…

I većina američkih medija pita – A šta radi Hilari na Venecijanskom festivalu?

Pokušavajući da odgonetne misteriju „Holivud ripoter“ spekuliše da se „uvezala“ s Netfliksom, koji stoji iza čak četiri filma i jedne serije na 79. Veneciji.

Jedan od njih jeste Baumbakov „Beli šum“, s Adamom Drajverom i Gretom Gervig, kojem je pripala čast da otvori zavesu takmičarskog programa Mostre.

Adam Drajver i Greta Gervig u Veneciji Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Moćni Netfliks stao je iza prvog dokumentarca iz kuhinje produkcijske kuće koju je Hilari osnovala sa svojom ćerkom Čelsi Klinton „HiddenLight Productions“. Dokumentarni film pod nazivom „In Her Hands“ premijerno će biti prikazan na Toronto film festivalu koji počinje 9. septembra, a na Netfliksu ćemoći ekskluzivno da se vidi od novembra.

Međutim, portparol Netfliksa izjavio je da ova kompanija „nema ništa s dolaskom Hilari Klinton u Veneciju“.

Hilari Klinton Foto: Maria Laura Antonelli/AGF / Sipa Press / Profimedia

I dok misterija ostaje nerešiva, Klintonovu će javnost ubuduće sve češće viđati na filmskim festivalima. Na pomenutom festivalu u Torontu (TIFF) ne samo što će predstaviti dokumentarac, koji su režirali Tamana Ajazi i Marsel Metelsifen, već će učestvovati u panel diskusiji indastri programa TIFF-a, a predstaviće i dokumentarni serijal „Gutsy“.

Hilari Klinton s Barberom Foto: Maria Laura Antonelli/AGF / Sipa Press / Profimedia

Ovaj serijal, baziran na knjizi Klintonove „The Book of Gutsy Women: Favorite Stories of Courage and Resilience“, takođe je producirala kompanija Hilari i Čelsi, a svetsku distribuciju na sebe je preuzeo Epl plus.

Bonus video: Dolazak žirija na 78. Veneciju

Komentari

Svi komentari (0)