Predstava Poslednji balkanski vampir Foto:SNP

Predstava Srpskog narodnog pozorišta "Poslednji balkanski vampir" nije odigrana sinoć u znak protesta zbog pretnji upućenih glumcu ansambla ovog komada, saopštio je Ekološki front Novi Sad.

Dan uoči zakazanog izvođenja predstave, prekjuče, desio se incident na probi. Naime, nepoznato lice je uletelo i pretilo glumcu, a došlo je čak i do fizičkog obračuna, navela je sinoć članica ansambla pročitavši pred publikom obrazloženje zašto otkazuju igranje „Poslednjeg balkanskog vampira“.

Međutim, nije precizirano o kom se članu glumačkog ansambla radu.

Ekološki front Novi Sad u saopštenju ističe da je odustajanje glumaca od igranja komada „lep primer solidarnosti ansambla ove predstave“ i poziva upravnika SNP-a Zorana Đerića da reaguje.

Pitaju i na koji način nezaposleni uleću i prete zaposlenima i kako je moglo da se dogodi da neko uđe usred radnog vremena i preti nekom na poslu, i obračunava se.

Naglašavaju i da se „skandali u najstarijem srpskom pozorištu nižu jedan za drugim“, kao i da niko više nije siguran od pomahnitalih i razularenih batinaša, i da je to „sramota za upravu teatra“ pozorišta, dok su glumci zaslužili aplauz iako nisu odigrali predstavu.

Komad „Poslednji balkanski vampir“ Dejana Dukovskog režirao je Aleksandar Popovski, a predstava je rađena kao koprodukcija SNP-a i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad. U predstavi igraju Tanja Pjevac, Nenad Pečinar, Milovan Filipović, Marko Marković, Igor Pavlović…

Bonus video: Nenad Kulačin o pretnjama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar