Beograd Nenad Racković Džoni, glumac, umetnik, intervju
Nenad Racković Džoni Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mi prštimo od kinte. Samo “belo”. Klinci od 18 godina već… To je prštanje. Ovde je najniža cena kokaina u Evropi, kaže multimedijalni umetnik Nenad Racković u intervjuu za Nova.rs.

Osvrćući se na to kako izgleda današnji Beograd, Nenad Racković je rekao da je on 40 godina bez zamene na beogradskim ulicama.

– To je potpuna prisutnost. Bio sam prepušten sam sebi. Moja umetnost je istina o golom životu, bez medija i bez gitare. Beograd se sada deatomizirao. Vremena su se promenila. Jedna je priča u Zemunu, druga priča je u blokovima. Mi prštimo od kinte. Samo “belo”. Klinci od 18 godina već… To je prštanje. Ovde je najniža cena kokaina u Evropi.

Racković dodaje da je Stari grad kao  centar grada, postao samo jedna od beogradskih opština.

– Koristeći žanrovski mizanscen ja sam u knjizi progovorio o stvarima koje se javno prećutkuju i zataškavaju. Beograd je poslednjih godina postao jedan nadrealan svet, mesto zločina. Ti izbacivači sa splavova su postali najmonstruozniji klan. Država ili duboka država koristi narko mafiju u domenu građevinskih investicija i za pranje novca. Sve druge stvari koje imaju kulturološke reference su iščezle. Mi živimo horor i ja sam to opisao u romanu – zaključuje Racković.

Ceo intervju sa Nenadom Rackovićem pročitajte OVDE.

bonus video: Džoni Racković vozi skejt po Dorćolu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar