Foto: Chris Tuite/Imagespace / Zuma Press / Profimedia

Američki indie bend Khruangbin dolazi na zagrebački stadion Šalata 16. jula sledeće godine. Trojka iz Teksasa poznata je po spajanju raznih uticaja, od soula, duba, rocka do psihodelije, piše portal "Soundguardian".

Nekonvencionalni trio iz Teksasa trenutno je jedan od najprepoznatljivijih svetskih rok bendova.

Laura Lee Ochoa na basu, Mark Speer na gitari i DJ Johnson na bubnjevima počeli su da stvaraju muziku u štali duboko u bespućima Teksasa, a i danas to ostaje njihovo utočište za neometano kreiranje. Ime su uzeli iz tajlandskog jezika (Khruangbin znači avion) jer tamošnji funk je bio njihova polazišna tačka, a 2013. godina koja ih je lansirala u visine.

Prvi singl “A Calf Born In Winter” završio je na kompilaciji Late Night Tales koju kreira Bonobo. To im je donelo fanove u UK-u i SAD-u bez obavljenog albuma, ogromnu medijsku podršku, pozicije na radio stanicama i započelo njihovu veliku svetsku muzičku avanturu.

Uz samo nekoliko albuma i EP-a, Khruangbin je stvorio kultno ime i sledbenike po celom svetu, pogotovo svirajući na mestima poput Tajlanda ili Perua, onima iz kojih vuku svoje muzičke uticaje.

Bonus video: Viagra Boys na Exitu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar