Federiko Felini Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Librar / Profimedia

Nedelja italijanskog filma u svetu - "Fare Cinema" - biće održana od 15. do 21. juna na digitalnoj platformi "RaiPlay", uz omaž Federiku Feliniju i Albertu Sordiju povodom stogodišnjice njihovog rođenja.

Tokom cele sedmice, koja će obuhvatiti i Svetski dan italijanskog filma – 20. jun, na platformi „RaiPlay“ besplatno će biti dostupni sadržaji posvećeni italijanskom filmu, poput masterklasova sa filmskim novinarima i kritičarima, video lekcija o filmskim zanatima, kratkometražnih i igranih filmova, video tura, najavio je Italijanski institut za kulturu u Beogradu.

Italijanski institut za kulturu u Beogradu pozvao je ljubitelje italijanskog filma da isprate program na onlajn kanalima: Jutjub, Fejsbuk, Tviter i Instagram.

Treće izdanje smotre, koja je nastala sa ciljem da promoviše italijanske filmove i filmsku industriju u svetu, odvijaće se digitalno, u saradnji sa Ministarstvom kulture Italije, Asocijacijom ANICA, televizijom RAI, Institutom „Luče Činečita“ i Agencijom ICE, uz podršku diplomatsko-konzularne mreže i italijanskih instituta za kulturu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar