Foto: Filip Olćan/MTS Dvorana/Promo

Nebojša Dugalić i Boris Pingović najavili su danas muzičko - poetski kabare "Da to su bili dani" 3. decembra u Velikoj sali mts Dvorane kada će proslaviti punoletstvo - 18 godina postojanja komada.

Pored njih, nastupaće i Nina Ćosić i Voja Savić, a očekuju se i specijalni gosti.

Nebojša Dugalić ne krijući zadovoljstvo zbog trajanja kabarea i novog nastupa povodom 18 godina postojanja, istakao je da je ovo skoro 350. izvođenje.

– Čudim se kako nismo prestali da brojimo, a uistinu ova brojka veoma raduje. Ono što je veoma važno i što je negde i doprinelo trajanju kabarea jeste konstantna interakcija sa publikom i osluškivanje njihovih sugestija. Do sada smo sigurno imali bar 10 verzija kabarea i čini mi se da upravo ta neistovetnost svakog novog izvođenja doprinosi dinamici svakog novog susreta sa publikom. Pesme su se kroz vreme menjale, poezija takođe, kao i mi sami – kazao je glumac.

Foto: Filip Olćan/MTS Dvorana/Promo

Boris Pingović je istakao da je svako izvođenje kabarea pokušaj da uoče srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca.

– Želja nam je da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena – kaže Pingović.

Foto: Filip Olćan/MTS Dvorana/Promo

Kabare se, podsetimo, izvodi od 2004. godine. Reč je o kombinaciji muzike, poezije i humorne anegdotske građe, tako da će publika moći da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, rokenrola do domaćeg i stranog evergrina. Tom muzičko – poetskom građom umetnici će pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane.

Bonus video: Nebojša Dugalić 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar