Nataša Ninković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Teatra "Bojan Stupica" se sećam kao najlepše scene u gradu. Bilo je "in" otići na predstavu i nije nam bio problem da satima čekamo u redu kako bismo ušli i svedočili tim modernim predstavama, sjajnim komedijama… Svi smo se osećali tako važno što smo deo toga, seća se za Nova.rs glumica Nataša Ninković "Stupice" čije renoviranje je, konačno, nakon osam godina od zatvaranja, juče najavljeno.

Jugoslovensko dramsko pozorište proslavilo je 75. rođendan dodelom Godišnjih nagrada, a direktorka Tamara Vučković Manojlović podsetila je da su 2015. godine morali da zatvore teatar iz bezbednosnih razloga, ali da će tokom sledeće sezone konačno početi sa radovima.

– Srećna sam zbog vesti o „Stupici“, međutim, dok ne vidim, ne mogu da verujem – kaže Nataša Ninković za naš portal dodajući:

– Zaista se nadam da ćemo konačno ponovo moći da imamo teatar „Bojan Stupica“. Nekako ipak verujem da pozorište uvek opstane. Nikakvi problemi, pritisci sa strane, načini razmišljanja, ne mogu da utiču, niti da ubiju pozorište. Naprotiv. Ono se uvek uzdizalo još jače. Na ovoliko stanovnika u Beogradu neophodno nam je još pozorišta.

Nataša Ninković Foto: Vesna lalić/Nova.rs

Na pitanje da li veruje da će podrška glumaca pomoći i „Bošku Buhi“ da ostane na svom mestu ističe:

– Mora se znati ko je odgovoran za ovu situaciju kako bi isti snosio posledice i rešio problem. Na nama je da pružamo podršku sa svih strana i da time doprinesemo koliko je moguće. Sigurna sam da će pozorište uvek naći put. Ljudi su željni teatra i poštuju ga. To se videlo i po broju onih koji su pružili podršku, ali i po našim predstavama za koje se traži karta više!

Nataši Ninković pripala je zasluženo Godišnja nagrada za ulogu Jokaste u predstavi „Edip“ prema Sofoklovoj tragediji, u režiji Vite Taufera.

Nataša Ninković Foto: Vesna lalić/Nova.rs

– Presrećna sam u ime svoje ekipe koja je deo ove magične predstave. Ono što je toliko posebno u „Edipu“ ne može rečima da se opiše. Toliko je retko da na pauzi svi doživljavamo katarzu, to je tako posebna emocija. Znate, desi se dobra predstava, ali u ovoj se svaki segment poklopio. „Edip“ ima „ono nešto“. Svi imamo osećaj posle svakog igranja kao da je prvi put. To je to isto uzbuđenje, radost, zajedno stojimo na sceni sa velikim ponosom i odgovornošću. Nakon svake izvedbe zahvalim se onom gore što mi je dao tu priliku sa služim ovoj umetnosti i zanatu kakav je gluma – zaključuje.

Bonus video: Nataša Ninković  

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar