Foto:KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Posle nedelju dana iščekivanja, „Bitlsi“ su objavili svoju „poslednju pesmu“. „Now And Then“ nastajala je 45 godina – od prvih taktova koje je napisao Džon Lenon 1978. godine, pesma je konačno završena prošle godine.

Sva četiri Bitlsa se pojavljuju na snimku i to će biti posledlja pesma na kojoj su radili – Lenon, Makartni, Harison i Star. Zaokružujući svoju karijeru, „Now And Then“ će se naći na dvostrukom singlu na čijoj A strani će biti debitanska numera „Love Me Do“ iz 1962. godine, piše „BBC“, a prenosi „RTS„.

Ovaj singl označiće završno poglavlje jednog od najvećih bendova u istoriji roka.

U Velikoj Britaniji, „Now And Then“ je emitovana na Bi-Bi-Si Radiju 2 i 6 Mjuzik danas u 15 časova.

Istovremeno pesma je dostupna na striming servisima Spotifaj, Epl mjuzik i Amazon prajm mjuzik.

CD, ploča i kaseta pojaviće se u prodaji u petak, 3. novembra. Od 10. novembra, pesma će biti uključena u nove remasterizovane i proširene verzije albuma The Beatles’ Red and Blue najveći hitovi.

Na sada već mitskom demo snimku koji je ostavio Džon Lenon prvi put su u februaru 1995. godine radili Pol, Džordž i Ringo u okviru projekta „The Beatles Anthology“, ali je ostao nedovršen, delom zbog nemogućih tehnoloških izazova i nemogućnosti da se upotrebi vokal Džona Lenona snimljen na kaseti sedamdesetih godina uz pratnju klavira. Godinama se mislilo da pesma nikada neće biti završena.

Ali 2022. godine došlo je do iznenađujućeg preokreta. Softverski sistem koji su razvili Piter Džekson i njegov tim, korišćen tokom produkcije dokumentarnog serijala „Get Back“, konačno je otvorio put za razdvajanje Džonovog vokala od klavirske deonice.

Foto: Promo

Zahvaljujući tome, originalni snimak je mogao da se oživi i da se na njemu radi iznova uz doprinose sva četiri „Bitlsa“.

Prošle godine su ga u studiju završili ser Pol Makartni i Ringo Star. Džordž Harison se pojavljuje sa nekoliko delova ritam gitare koje je snimio 1995. godine, a producent Džajls Martin je dodao novi aranžman za gudače.

Bonus video: Posle 18 godina – Rolingstonsi zakotrljali novi album – Petar Janjatović i Brajan Rašić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar