Narodno pozorište Subotica, Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Narodno pozorište u Subotici otvoriće svoja vrata za umetnike i publiku do kraja ove godine, najavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, finansiraće završne radove na adaptaciji, rekonstrukciji i dogradnji Narodnog pozorišta u Subotici, sa dodatnih 674 miliona dinara, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

– Pod svodovima Narodnog pozorišta u ovoj godini imaćemo prve nastupe subotičkih umetnika i umetnika iz zemlje i sveta – rekao je Mirović u Subotici posle potpisivanja ugovora za izvođenje VIII/2 faze radova.

Ukupna vrednost ugovora iznosi 1.15 milijardi dinara sa PDV-om, od čega je Ministarstvo kulture obezbedilo 400 miliona, a grad Subotica 80 miliona dinara.

– Subotica će dobiti objekat koji će biti hram kulture i sedište kulturnih zbivanja, a u budućnosti, verujem, i mesto kojim ćemo se ponositi i gde će umetnici imati prostor i uslove dostojne ovako velikog i uspešnog grada. Uz brojne izazove i probleme možemo da kažemo da ćemo biti generacija koja će završiti radove na rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici, i da ćemo u ovoj godini Pozorište vratiti u funkciju – kazao je Mirović.

Narodno pozorište će na raspolaganju imati glavnu pozorišnu salu, kamernu scenu, probne sale kao i sve potrebne prostore za rad glumaca, tehnike i administracije.

Bonus video: Tihomir Stanić – Borba za pozorište od bajke do stvarnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar