Foto:Zillion film

Film "Plavi cvijet" reditelja Zrinka Ogreste, u kojem glavne uloge tumače Vanja Ćirić, Anja Šovagović, Tea Harčević i Nikša Butijer, imaće beogradsku premijeru 28. aprila 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Nakon projekcije publika će imati priliku da razgovara sa sa autorom filma Zrinkom Ogrestom, a moderator razgovora će biti Ivan Aranđelović.

Foto:Zillion film

Film „Plavi cvijet“ apsolutni je pobednik prošlogodišnjeg filmskog festivala u Puli na kojem je nagrađen „Zlatnom arenom“ za najbolji film, režiju (Zrinko Ogresta) i najbolju glumicu (Vanja Ćirić). Snimljen je u koprodukciji Srbije i Hrvatske.

„Plavi cvijet“ je film o ženi, majci i ćerki, a u njegovom središtu je sredovečna Mirjana, službenica u zagrebačkoj fabrici konca. Na dan proslave 20 godina rada, Mirjanini susreti i razgovori s bližnjima osvetljavaju delove njenog života: onaj iza nje, onaj koji vodi i onaj koji joj tek predstoji. Ovo ostvarenje govori o porodici, ljubavi, sebičnosti i samoći i podstiče nas da se dugo zagledamo u sebe.

Bonus video: Vuk Ršumović o filmu „Među bogovima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar