Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Svirajući neke od najpopularnih hitova, jedan od najdugovečnijih bendova Yu Grupa, predstavila se niškoj publici na Letnjoj pozornici u okviru poslednje večeri Evergreen festivala. Bend je dobio nagradu za životno delo i najavio novi album, prvi posle 2016. godine.

Nakon uvodniih pesama Dunave, Tango i Uzalud, usledile su pesme Mornar, Od zlata jabuka i Odlazim zbog kojih je publika ustala sa stolica i u glas pevala sa bendom.

Gitarista Petar Jelić je rekao da se videla želja i publike i benda da veče provedu zajedno i dodao da su pesme više zvučale izvorno, jer su zbog obaveza imali samo jednu zajedničku probu, te nisu želeli da rizikuju.

Nastavio je bend da svira neke od najvećih hitova, svirajući pesme Dunavom još šibaju vetrovi, Zaboravi, Opasno i Kome se raduješ.

Popularni Jelići nastavili su koncert pesmama Pustinja, Crni leptir, Čudna šuma, Nona i Sama, nakon kojih je publika naslutila da će uskoro uslediti bis. Nakon što ih je publika pozvala da izađu na binu, odsvirali su ponovo neke od najvećih hitova Mornar, Čudna šuma i Dunovom još šibaju vetrovi, koje je publika pevala u glas sa Yu Grupom.

„Dogovorili smo se koje pesme ćemo raditi i koje varijacije i izvođenje pesama ćemo raditi i kada smo to usaglasili, Bojan je počeo da mi šalje aranžmane i priznajem da nije bilo potrebe da intervenišemo ni u jednom trenutku. Publika, orkestar i mi smo pokazali koliko je večerašnji koncert bio prelep, a to je i poenta svega“, rekao je najmlađi Jelić.

Bonus video: Nišvil džez festival 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar