Foto: Promo

Posebni koncerti filmske muzike, "Holivud u Srbiji" održaće se u Beogradu na dve lokacije, u Beogradu, 25. novembra na Kolarcu, i u Novom Sadu, 27. novembra u Sinagogi.

Publika će dobiti jedinstvenu priliku da uživa u muzici najvećih svetskih hitova holivudske kinematografije.

Jane Brown Foto: Aleksei Guseva/ International Opera Foundation

Nastupa Simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Džejn Braun, a biće izvedenae muzičke numere iz flmova, „Titanik“, „Jadnici“, „Pirati sa Kariba“, „Indijana Džons“, „Šindlerova lista“, „Nemoguća misija“, „Pink Panter“, „Zaleđeno kraljevstvo“, „Ples malog pingvina“, „Kako da dresirate svog zmaja“, „Fantastične zveri i gde ih naći“, „Negde u vremenu“….

Numere će biti izvođene uz vokalne duete i solo izvođenja soprana i tenora.

Džejn Braun rođena u Kaliforniji i oduvek je imala strast da deli najbolje u muzici sa svima oko sebe. Magistar je muzičkih umetnosti na Državnom univerzitetu Kalifornije. Nakon što je uspostavila snažnu osnovu kao profesionalni orkestarski muzičar i muzički pedagog, Braun je započela svoju karijeru dirigujući simfonijskom muzikom.

Nedavno je završila doktorat muzičkih umetnosti iz orkestarskog dirigovanja na Univerzitetu Nevada, Las Vegas. U aprilu 2013. imenovana je za dirigenta Rubi Mountain Symphony u Nevadi, a potom je je dirigovala koncert „Jadnici u SAD-u“. Poslednjih godina, između ostalog, dirigovala je u Državnim simfonijskim koncertnim orkestrom Ukrajine u Kijevu, Državnim akademskim orkestrom Republike Kazahstan, Kamernim orkestrom Dagestanske državne filharmonije, kao i u dva državna orkestra u Sankt Peterburgu, Rusija.

Bonus video: Džek Dimić je čovek koji je ostvario karijeru u Holivudu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar