Najveći hitovi klasike i Holivuda na Kolarcu, Kolarac, koncert
Najveći hitovi klasike i Holivuda na Kolarcu, Kolarac, koncert Foto: Kolarčeva zadužbina/Promo

Simfonijski orkestar "Makris", pod dirigentskom palicom Predraga Goste sa Tamarom Rađenović, sopranom i solistkinjama Amaliom Miler (gitara), Anjom Petković i Lenom Lončar (violine) održaće večeras (20) u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbini letnji gala koncert "Najveći hitovi klasike i Holivuda", saopštili su organizatori.

Kako se navodi, uz odabrane numere klasične i operske muzike, publika će moći da čuje i hitove iz holivudskih filmova „Sever i jug“, „Deset zapovesti“, „Da Vinčijev kod“, „Gladijator“ i „Povratak u budućnost“.

„Beograd ponovo dočekuje mladu divu, sopranistkinju Tamaru Rađenović, koja je na koncertu „Amore per sempre“ u aprilu 2021. u Kolarčevoj zadužbini ispraćena ovacijama, sa čak tri bisa i impresivnim kritikama uglednih beogradskih kritičara. Tamara Rađenović je na Kolarcu na najbolji način opravdala reči velike Monserat Kabalje, koja joj je predvidela planetarnu karijeru lirskog soprana. Čuvena diva je sa Tamarom Rađenović radila do kraja svog života, a mnogobrojni Tamarini nastupi u velikim svetskim dvoranama prenose emocije i ljubav utkane u višegodišnji rad sa španskom divom“, poručuju iz Kolarčeve zadužbine.

Na Letnjem gala koncertu „Najveći hitovi klasike i Holivuda“, dodaju, Rađenović će izvesti arije iz opera Šarla Guna „Romeo i Julija“, „Faust“, Pučinijevih „La Bohème“ i Guastavino: „La rosa y el sauce“.

„Muzičkom spektaklu doprineće Simfonijski orkestar „Makris“, sa čak 65 muzičara, kojim će dirigovati čuveni dirigent bogate muzičke karijere Predrag Gosta, takođe miljenik beogradske publike. Gostina dirigovanja ostavljaju veoma snažan utisak na publiku, a njegov talenat i energiju najbolje je opisao Kristijan Berzins, jedan od najvažnijih švajcarskih muzičkih kritičara koji Gostine nastupe u operskim izvođenjima ocenjuje sa pet zvezdica i navodi da on ‘diriguje toliko dobro da ne možete, a da ne poželite da i sami uđete u orkestarsku grupu’, poručuju organizatori.