Foto: UK Studio_APA21

Slike poslovne zgrade u obliku kocke u Berlinu i velikog kineskog kompleksa nebodera među finalistima su prestižne nagrade Architectural Photographi Avards.

Obuhvativši kategorije, koje uključuju enterijere, eksterijere i zgrade u upotrebi, uži izbor za 2021. takođe sadrži slike zakrivljenog hotela u Dubaiju i tornja u Hong Kongu u potpunom mraku nakon što su stanovnici evakuisani tokom zatvaranja, piše „CNN“.

Foto: Kevin Siyuan_APA21

Pobednici će biti proglašeni na godišnjem Svetskom festivalu arhitekture , koji se održava početkom decembra.

Foto: Chen Guanhong_APA21

Po dve fotografije će biti odabrane iz svake od šest kategorija – jednu od delegata festivala, a drugu od strane žirija arhitekata i ličnosti iz industrije. Od ovih 12 slika, dve će biti proglašene pobednicima.

Foto: Kris Provoost_APA21

Fotografije su izabrane među skoro 2.000 radova, navodi se u saopštenju VAF -a.

Foto: Robert Herrmann_APA21

Iako su radovi pristigli iz više od 40 zemalja, slike iz Velike Britanije, SAD -a i Kine činile su više od polovine radova.

Foto: Kevin Siyuan_APA21

U izjavi za štampu, član žirija Hemiš Kruks iz kompanije Magnum Photos rekao je: „Ovo je bilo teško takmičenje za ocenjivanje i bio sam prijatno iznenađen standardom svih radova koji su nam predstavljeni, posebno u pogledu njihovog kompozicionog i tehničkog kvaliteta.“

Foto: Andy Spain_APA21

U 2019. godini najveća nagrada pripala je fotografiji Loriana Ginitoa iz Muzeja Tvist u Norveškoj, a prošlogodišnje nagrade su otkazane zbog pandemije Kovida-19.

Foto: Alex de Rijke_APA21

 

Bonus video: Boris Isaković intervju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar