Foto: Promo

"Najbolji od svih mogućih svetova" naziv je zajedničke izložbe Vuka Vučkovića i Petra Sibinovića na kojoj se od sinoć u Galeriji ULUS u Beogradu mogu videti slike i skulpture iz njihova dva najnovija opusa.

Svečano otvaranje izostalo je u skladu sa zabranom skupova zbog koronavirusa, ali će ljubitelji umetnosti moći u galeriji u Knez Mihailovoj 37 da pogledaju „apstraktne radove koji nas vode na putovanje kroz misteriozne oredele univerzuma i skrivene pojave prirode oko nas“ do 31. marta.
Vuk Vučković (34) diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2010. i iste godine upisao se na doktorke umetničke studije. Do sada je izlagao na 17 samostalnih i više od stotinu kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a dobitnik je i više domaćih i međunarodnih priznanja.
Njegov vršnjak Petar Sibinović diplomirao je vajarstvo u klasi profesora Veljka Lalića, a 2011. godine upisao se na doktorske studije Fakulteta likovnih umetnosti. Crteže i skulpture izlagao je samostalno 15 puta, učesnik je desetina kolektivnih izložbi, a radovi su mu postavljani i u javnom prostoru u Beogradu, Apatinu, Prijepolju, Prolom Banji i Zvorniku (Republika Srpska).