Predstava "Uspomene Sare Bernar" Foto: Slobodan Cvetković

Izvođenjem monodrame „Milunka“, autorskom projektu glumice Vesne Stanković, i proglašenjem pobednika, spuštena je zavesa 6. Festivala malih pozorišnih formi u Narodnom pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

Nakon odgledanih sedam vrhunskih monodrama i duodrama iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore, stručni žiri u sastavu: teatrolog mr Spasoje Ž. Milovanović, predsednik, i glumci Nataša Petrović i Miloš Tanasković, doneo je odluku da za najbolju predstavu proglasi predstavu „Uspomene Sare Bernar“, po tekstu Džona Marela, u režiji Staše Кoprivice.

Ovu duodramu izvode Tanja Bošković i Dejan Đonović, u koprodukciji JUК Herceg Festa i Hercegnovskog pozorišta. Кako stoji u obrazloženju žirija, sat i deset minuta publika je prisustvovala stvaranju umetnosti.

Foto: Promo/Festival malih pozorišnih formi u Zaječaru

Žiri je doneo odluku da Specijalnu nagradu dodeli Vesni Stanković za ulogu Milunke u istoimenoj predstavi. Glumica, inače članica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, napisala je i režirala ovu dirljivu ispovest heroine srpske istorije Milunke Savić, a njena interpretacija pleni vanrednim glumačkim promišljanjem ličnog i duševnog.

Monodrama „Milunka“ je najbolja predstava i po izboru publike 6. Festivala malih pozorišnih formi.

Bonus video: Milan Marić najangažovaniji glumac mlađe generacije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar