Foto: Anđa Brstina/Promo/Atelje 212

U Ateljeu 212 večeras su uručene nagrade „Ardalion“ koje je u produkciji ovog teatra osvojila predstava „64“ Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović na 26. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu „Bez prevoda“ u Užicu.

U ime festivala, koji je održan od 1. do 7. novembra, čak četiri „Ardaliona“ predao je glumac Dejan Maksimović a primili su ih Hana Selimović za najbolju žensku ulogu, Branislav Zeremski za epizodnu ulogu, Darko Nedeljković za scenografiju, i Marko Đokić koji je dobio specijalno priznanje za dizajn svetla.

Foto: Anđa Brstina/Promo/Atelje 212

U sastavu stručnog žirija kojim je predsedavala rediteljka i književnica Vida Ognjenović, bili su Dario Harjaček, Radivoje Dinulović, Maja Mrđenović i Edvin Liverić.

Predstava „64“ nagrađena je i najvišom ocenom po glasovima publike a burnim aplauzom i ovacijama pozdravlja se svako njeno izvođenje.

Foto: Anđa Brstina/Promo/Atelje 212

U ovoj drami Tena Štivičić razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja. Onih sopstvenih, izneverenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo. To je drama o ženama i muškarcima, o deci i roditeljima, o stvarnosti i mašti.

Foto: Anđa Brstina/Promo/Atelje 212

U glumačkoj ekipi su Hana Selimović, Miloš Timotijević, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailovići Denis Murić.

Scenograf je Darko Nedeljković, kostimografkinja Jelisaveta Tatić-Čuturilo, a kompozitor Ivan Brkljačić.

BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA za 15. Decembar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar