Nagrada za književnost Momo Kapor Foto: Zadužbina Momo Kapor, Anja Zelić

Zadužbina “Momčilo Momo Kapor” će tradicionalno i ove godine, na dan rođenja književnika i slikara 8. aprila dodeliti nagradu za književnost, kaže se u saopštenju organizatora.

Žiri u sastavu: Radmila Stanković, Muharem Bazdulj i Vule Žurić odlučili su koja dela ulaze u najuži izbor, a odluka o ovogodišnjem laureatu će biti doneta sredinom marta.

“Sa zadovoljstvom objavljujemo imena književnika i romana, koji su ušli u uži izbor za nagradu za književnost ‘Momo Kapor’: „Poslije zabave“ Steve Grabovca, „Pakrac“ Vladana Matijevića, „Niotkuda s ljubavlju“ Đorđa Matića i „Pesma o tri sveta“ Vladimira Pištala.“ saopštili su članovi žirija.

Cilj Zadužbine je da podrži književnike koji su u današnjem vremenu pojava kakva je bio Momo Kapor, tako da će žiri pažljivo odabrati i proglasiti sedmog laureata za književnost koji će se naći među eminentnim književnicima koji su do sada dobili nagradu, i to: Emir Kusturica, Peter Handke, Dragan Jovanović Danilov, Labud Dragić, Nele Karajlić i Vesna Goldsvorti, kaže se u saopštenju.

Bonus video: Pisac Vladan Matijević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar