Foto: Dejan Lalić

Na Craft beer festivalu na Dorćol Platz-u 29. i 30. decembra nastupaće bend The Bestbeat koji će obradovati Beograđane nekim od najvećih hitova Bitlsa iz svih stvaralačkih faza, a svi posetioci biće u prilici da probaju i nova kraft piva.

Matine počinje u 17 časova i traje do 21 sat. Prvi dan 29. decembra od 21 sat nastupaju The Bestbeat – Beatles tribjut bendu, a drugo veče, 30. u Amy’s House tribjut bendu.

The Bestbeat (Beatles tribute band) je nastao u proleće 2005. godine, sa željom da publiku podseti na najveći bend 20. veka. Pristup izvođenju muzike Beatlesa, na kome od samog osnivanja insistiraju, je isti onaj kakav imaju umetnici koji izvode dela ozbiljne muzike. Tačnije, svaka deonica, vokalna ili instrumentalna se interpretira onako kako su je četiri momka iz Liverpula zamislila. The Bestbeat sviraju na instrumentima kakve su koristili Beatlesi (Ludwig bubnjevi, Rickenbacker, Epiphone, Gretsch i Hofner gitare, Vox pojacala), a tu su i kostimi iz različitih perioda karijere, kao i nezaboravne Mop-top frizure, koje su obeležile šezdesete. Grupa je u dosadašnjoj karijeri koncertirala u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Belorusiji, Rumuniji, Bugarskoj, Francuskoj, Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji, Engleskoj, Grckoj, Gruziji.

Amy’s House je tribute bend velikoj jazz/soul pevačici Emi Vajnhaus, nastao je u Beogradu krajem 2015. godine. Ovaj muzički sastav je sastavljen od sedam vrhunskih muzičara, profesionalaca. Okupljeni oko iste ideje, zvuka koji je u svom kratkom stvaralačkom životu Amy Winehouse urezala u svetsku muzičku jazz/soul scenu, u želji da ga i dalje donose onima koji su ga prepoznali i usvojili Amy’s House je nastupao na najzvućnijim klubskim binama i Festivalima Srbije, Crne gore, Makedonije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske…

Imali su čast da svojim koncertom zatvore jedan od najvećih i najstarijih Festivala u Belgiji, Fonnefeesten 2018. pred 10.000 ljudi i do danas broj regionalnih i Evropskih gostovanja prelazi broj od 100 koncerata na velikim binama i značajnim događajima i festivalima.

Bonus video: Koncert najljepše pesme sevdalinke u Sarajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar