Foto: Promo/ Simfonijski orkestar RTS

Direktor i šef dirigent Bojan Suđić naveo je da će članovi svih sedam orkestara i horova Muzičke produkcije RTS iz svojih stanova, sa terasa i prozora, zasvirati i zapevati omiljene melodije večeras od 20h do 20:30h.

Na taj način oni će ohrabriti i ostale profesionalne muzičare, kao i amatere, da sa svojim violinama, trubama, gitarama, saksofonima i svim drugim instrumentima, ali i talentom za pevanje, doprinesu najmasovnijem koncertu na otvorenom koji je Srbija do sada doživela, nada se Suđić.

„Noć muzike“ i Muzička produkcija RTS pozvali su sve stanovnike Srbije da izađu na svoje terase i prozore od osam do pola devet kako bi nakon aplauza medicinarima zajedno učestvovali u stvaranju muzike ili uživali u njenim zvucima.

Poziv je upućen umetnicima i publici ne samo iz Beograda, već i iz Niša, Novog Sada, Kragujevca, Kikinde, Čačka i svih ostalih gradova, varošica i sela.

„Umetnici su oduvek važili za doktore za dušu, a u trenucima socijalne izolovanosti i nesigurnosti, nezaobilazna su podrška za opstanak čitavog društva. Obeležimo prvi dan proleća, posvetimo jedni drugima malo vremena i zahvalimo se muzikom svima onima koji su na prvoj liniji fronta borbe za zdravlje svih nas“, poručuju iz Muzičke produkcije RTS.