Gabrijel Felc, Nemanja Stanković i Tijana Milošević sa nastupa iz 2018./ Foto: Beogradska filharmonija/Marko Djokovic

Beogradska filharmonija, u okviru onlajn sezone, ovog petka od 20 časova na svom Jutjub kanalu priprema pravu ekskluzivu; mini koncert Gabrijela Felca, Tijane Milošević i Nemanje Stankovića, saopšteno je danas iz filharmonije.

Muzičari će se “naći” u virtulenom prostoru pošto ih razdvaja 1.200 kilometara, koliko ima između Dortmunda i Beograda gde se nalaze.

“Šef-dirigent Gabrijel Felc će se ponovo naći u ulozi pijaniste i zajedno sa Tijanom i Nemanjom odsvirati II stav Trostrukog koncerta za violinu, violončelo, klavir i orkestar Ludviga van Betovena, koji je trebalo da izvedu 24. aprila na Kolarcu, a sutradan na novosadskom festivalu “NOMUS”. Sa željom da publiku ne ostave bez muzike, oni će ekskluzivno odsvirati deo kompozicije, ovoga puta, bez orkestra.”, saopšteno je iz Filharmonije.

Nakon virtuelnog nastupa, u okviru onlajn sezone petkom na Jutjubu, sledi program iz ciklusa Pandemonijum i svetska premijera kompozicije „Iskopani Sokrat“, Ijana Vilsona.

Kompozitor je dao novo viđenje dela Erika Satija u verziji za violinu, kamerni orkestar i naratore. U ulozi solistkinje nastupila je filharmoničarka Dušica Mladenović.

“U okviru ciklusa audio sreda podsećamo na jedan od najboljih nastupa orkestra koji je i svetska kritika nagradila maksimalnom ocenom. Koncert koji je Beogradska filharmonija zajedno sa Felcom izvela 25. oktobra 2019. godine na Kolarcu, vodeći svetski portal za kritiku „Bahtrek“ okarakterisao je kao događaj koji će se dugo pamtiti. Na programu su bile Štrausove „Metamorfoze“ i Betovenova „Eroika“.”

U okviru nedeljnog repertoara, podsećaju iz Filharmonije, na njihovim digitalnim platformama, publika je mogla da pročita misli harfistkinje Milane Zarić u novom izdanju bloga „Filharmoničar u izolaciji“, a četvrtak, dan za sećanje, posvećen je Muzičkim razgovorima sa Gabrijelom Felcom kada je dirigent u ulozi pijaniste nastupao i razgovarao sa raznim muzičarima iz orkestra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar