Foto:promo

"12 nota o životu i kreativnosti" Kvinsi Džouns, "Pusti me da budem srećna" Jane Frej i "U Pogrešnoj priči" Cvetka Sokolova, tri su nova naslova koja je objavila izdavačka kuća "Arete".

„12 nota o životu i kreativnosti“ Kvinsi Džouns

– Ovu knjigu pišem za umetnika ili umetnicu koji se mogu zateći u situacijama – u kojima sam i sâm nekad bio – dok pokušavaju da prokrče svoj jedinstveni put kroz muzičku industriju. Takođe, pišem ovu knjigu i za one koji su čitav život proživeli pod maskom karijere ili životnog stila koje nisu želeli. Na našu kolektivnu štetu, pravila društva uverila su mnoge da je kreativnost rezervisana samo za slavne. To je glupost. SVI imamo kreativni potencijal i svi zaslužujemo da ga ostvarimo; samo je pitanje hoćemo li dozvoliti sebi da ga ispunimo – kaže Kvinsi Džouns.

„Pusti me da budem srećna“ Jana Frej

Zakoračite u osetljiv i haotičan svet šesnaestogodišnjaka i upoznajte se sa mračnom stranom adolescencije: zavisnost od droge, vršnjačko nasilje, nerazumevanje u porodici. Liza i Lela su najbolje prijateljice – nerazdvojne još od malih nogu. Ali njihovo prijateljstvo je krhkije nego što misle. Nakon jednog pokušaja drogiranja kristal metom, udaljavaju se jedna od druge. Lela nastavlja da se drogira, mora da bude „haj“ kako ne bi očajavala nad svojim životom. Liza, nasuprot tome, uspeva da se odupre i pronalazi svoju prvu ljubav. Sme li ona da uživa u svojoj sreci dok je Leli sve gore i gore?

Jana Frej (1969) je švajcarska spisateljica koja piše romane za decu i omladinu, kombinujući realnost i fikciju. Studirala je književnost, istoriju i umetnost. Njene knjige za decu i omladinu su nagrađivane brojnim prestižnim književnim nagradama u Švajcarskoj, Nemačkoj i svetu, od kojih je najvažnija Nemačka književna nagrada za književnost za mlade. Jana Frej živi u Visbadenu sa svojom porodicom.

„U pogrešnoj priči“ Cvetka Sokolova

Roman za mlade „U pogrešnoj priči“ je sve osim lagane tinejdžerske ljubavne priče. To je roman koji impresionira snagom osećanja i prikazom fatalne zaljubljenosti i njenih posledica. Manca je šesnaestogodišnja devojka čiji izabranik nije njen vršnjak, već mnogo stariji, oženjeni muškarac – njen profesor. Da čitanje bude još interesantnije, odnos je obostran, fizički i psihički doživljen, protkan poezijom i muzikom. Može li ovakva ljubav da ima srećan kraj? I šta čeka Mancu na gorko-slatkom putu otkrivanja sopstvene seksualnosti?

Cvetka Sokolov je slovenačka spisateljica za mlade, pesnikinja i univerzitetska profesorka. Njene priče, pesme i prikazi redovno se objavljuju u dečjim časopisima od 2003. Napisala je nekoliko scenarija za predstave za decu i mlade. Njen prvi omladinski roman „Šta ne ubije“, napisan 2013, nominovan je za nagradu „Plava ptica“. U romanima o problemima mladih, ona se fokusira na teme kojeuzbuđuju i podstiču na razmišljanje.

Bonus video: Lana Bastašić: Učim kako da pišem novu knjigu dok je živa prethodna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar