Mostar Sevdah Reunion Foto:Jasmina Pobrić

Bend Mostar Sevdah Reunion nedavno su objavili jednu od najemotivnijih pesama pod nazivom "Kad muzika stane" posvećenu preminulom pevaču Milutinu Sretenoviću Sreti.

Nakon njegove smrti, bend je na osnovu telefonskog snimka i Sreti u čast, objavio pesmu „Kad muzika stane“. Ova pesma, u Šestićevoj produkciji, se može naći na Jutjub kanalu Snail Recordsa.

Sreta je umro nakon koncerta u Makarskoj prošlog avgusta i od tada bend dugo nije nastupao uživo već je bio posvećen samo studijskom radu. Ovo je prva pesma koja je napravljena posle tog perioda i predstavlja novi početak i novu koncertnu sezonu benda Mostar Sevdah Reunion a jedan od prvih koncerata ih očekuje baš u Mostaru 28. jula.

Mostar Sevdah Reunion Foto:Jasmina Pobrić

Bend je povodom ove pesme objavio i tužnu poruku:

– Posljednji pozdrav dragom Sreti! Evo je, legendo! Trebali smo prošle jeseni biti zajedno u studiju. Tvoj iznenadni odlazak sve je zaustavio. Muzika je stala. Ne može se sve predvidjeti. Jedan video zapis, na telefonu autora ove pesme Rusmira Pobrića, ostao je spašen. Taj skoro pa zaboravljeni snimak dao nam je priliku da naknadno završimo ono što smo zajedno planirali. Mnogo suza je poteklo dok smo ovo snimali. Tvoj glas bio je s nama tih kišnih decembarskih dana 2021. godine u Mostaru. Priželjkivali smo da ćemo čuti i tvoje mišljenje … nismo se mirili sa stvarnošću da te nema. Veliku si želju imao da ovu pesmu snimimo. Nismo stigli da ti je na vrijeme ispunimo. Žalimo zbog toga. Ipak, neka danas, barem posthumno, ovaj snimak bude jedno veliko hvala za prijateljstvo i svu ljubav koje si nam pružio. Nosimo te u srcu zauvek! Tvoj Mostar Sevdah Reunion.

Bonus video: Glas, dirka, bas Tears Dry On Their Own 

Komentari

Svi komentari (0)