Foto: Tanja Draškić Savić , Promo/ Kontrast

Hrvatska pesnikinja i dramska spisateljica Monika Herceg, gostovaće 12. aprila u 19 časova u KC Grad, povodom objavljivanja knjige drama “Ubij se, tata” (Kontrast izdavaštvo).

Ovaj razgovor će biti dobra prilika da se čitalačka javnost podseti i njenih poetskih zbirki “Lovostaj.” i “Vrijeme prije jezika”, koje je Kontrast objavio prethodnih godina, ali i da se govori o autorkinom aktivističkom angažmanu na polju feminizma i borbe za prava migranata, kaže se u saopštenju izdavača.

Na književnoj večeri pored autorke učestvuju Vladislava Gordić Petković, književna kritičarka i teoretičarka i Tijana Grumić, dramska spisateljica.

Disfunkcionalne porodice, siromaštvo, klasna nejednakost, propuštene prilike, zanemarivana deca, „branitelji”, ali pre svega i više od svega čežnja za ljubavlju, za priznanjem, za zagrljajem, samo su neke od tema koje u svojim intimnim, lirsko-poetskim dramama, objedinjenim pod naslovom „Ubij se, tata“, ispisuje jedna od najvažnijih pesnikinja regiona Monika Herceg.

Monika Herceg je rođena 1990. u Sisku. Članica je međunarodne mreže Versopolis, kao i uredništva časopisa Poezija Hrvatskog društva pisaca i urednica u istoimenoj biblioteci. Pesme su joj objavljene u različitim časopisima i prevedene na nekoliko jezika.

Bonus video: Pisac Ljubivoje Ršumović o novoj knjizi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar