Foto:Shutterstock

Srpsko književno društvo je na svom sajtu pokrenulo onlajn biblioteku sa delima članova svoga udruženja, u kojoj je do sada objavljeno oko šezdest naslova.

U onlajn biblioteci nazvanoj Mnemosina, koja se nalazi na ovom linku, dostupni su prozni i poetski sadržaji, teorije i eseji, razne audio i video dramatizacije.
SKD je pozvalo svih 280 članova da doprinesu slanjem književnih dela u bilo kom formatu. Ako svako pošalje barem po jedan svoj rad, biće to raznovrsna i bogata biblioteka, poručuju iz SKD.

U Mnemosini se do sada nalaze autori Tanja Kragujević, Stevan Tontić, Živorad Nedeljković, Sava Damjanov, Maja Herman Sekulić, Zoran Živković, Miroljub Todorović, Danica Vukićević, Dragan Bošković, Nikola Živanović, Olivera Nedeljković, Saša Obradović, Bojan Vasić, Nadija Rebronja, Ljiljana Maletin Vojvodić, Ivan Antić, Danijela Jovanović, Draško Miletić, Berislav Blagojević, Dragoljub B. Đorđević, Ivan Despotović, Nenad Trajković.

Biblioteka je nazvana po boginji pamćenja i sećanja iz grčke mitologije, koja je sa vrhovnim bogom Zevsom rodila devet muza, boginja umetnosti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram