Foto: Vladimir Opsenica

Tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada, priznanja i nagrade za glumačku bravuru „Janoš Tot“, danas je svečano obeležen Dan Pozorišta na Terazijama.

Velikom broju kolega, saradnika i medija na početku se obratio direktor teatra Aleksandar Đaja, koji je istakao da je ova 73. godina postojanja jedinog muzičkog pozorišta kod nas bila i više nego uspešna, ukoliko se uzme u obzir da je započeta sa brojnim ograničenjima zbog epidemiološke situacije.

Foto: Vladimir Opsenica

„Nije sve krenulo glatko, morali smo da obnovimo sve naše predstave sa repertoara koje nismo izvodili praktično dve godine. Već neko vreme se vrše i određene preraspodele u glumačkim ulogama, tako da će se uskoro naći na repertoaru, između ostalih, i čuveni mjuzikl ‘Producenti’“, najavio je Đaja.

On se posebno osvrnuo na konkretne događaje kada su se članovi ansambala uspešno organizovali da zamene kolege koji nisu bili u mogućnosti da igraju predstave, stavljajući akcenat na napor, snalažljivost i kolektivan duh po kom je ovo pozorište i poznato. Predstave su zahvaljujući jedinstvu članova pozorišta izvođene i u naizgled nemogućim uslovima.

Mjuzikl Crni leptir Pozoriše na Terazijama
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Na kraju se osvrnuo i na nedavnu premijeru mjuzikla “Crni leptir” koja je izazvala veliko interesovanje publike.

„Kako za ovaj, tako i za ostale naslove karakteristično je da se ulaznice rasprodaju u prvih sedam dana po izlasku repertoara. Nadamo se da će tako biti i u narednoj 2023. godini!“, zaključio je Đaja.

Nakon dodele jubilarnih nagrada i zahvalnica za poseban doprinos u radu u 2022. godini, svečano je dodeljena nagrada za glumačku bravuru „Janoš Tot“ dramskom umetniku Vukašinu Jovanoviću za ulogu Bogdana u mjuziklu „Crni leptir“.

Foto: Vladimir Opsenica

Dobitnici Godišnjih nagrada za 2022. godinu su takođi akteri ovog mjuzikla nastalog po pesmama „Yu grupe“ – Nikola Šurbanović za ulogu Aleksandra Dragina, Kristina Jovanović za ulogu Petre Manojlović, reditelj Marko Jovičić, kao i Orkestarski ansambl ovog muzičkog komada.

Bonus video: Luna park – „Yu grupa“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar