Foto: Promo/Pozorište na Terazijama

Nakon više od dve godine pauze, mjuzikl „Zona Zamfirova“ u režiji Kokana Mladenovića, od nedelje, 29. maja, ponovo je na repertoaru Pozorišta na Terazijama, saopštili su iz ovog teatra.

Ansamblu predstave pridružiće se i novi članovi – glumci Miloš Đorđević kao Hadži Zamfir i Dušica Novaković u ulozi Doke.

Foto: Promo, Goran Srdanov, Dalibor Tonković

Premijera „Zone Zamfirove“ bila je 2012. godine i za kratko vreme je osvojila 15 nagrada. Na festivalu „Sterijino pozorje“ 2013. bila je apsolutni pobednik sa sedam priznanja, a iste godine na Festivalu komedije u Jagodini čak osam.

Na konferenciji za novinare organizovanoj povodom prvog izvođenja ovog mjuzikla, reditelj Kokan Mladenović je ukazao na promene u tumačenju teksta i likova u odnosu na delo Stevana Sremca:

„Ova verzija nije romantična ljubavna priča. U njoj postoji vrlo jasan kastinski sukob dva sveta koji ne smeju da se mešaju, ne smeju da se spajaju. Krajem 19. veka južni delovi naše zemlje ulaze u sastav Srbije, dolaze, s obzirom na strane investicije, prvi tajkuni, prvi prebogati ljudi, a Zona je ćerka upravo jednog od njih, Hadži Zamfira. Manetovi govore niški, a Zonini varoški srpski, sa tendencijom da Zonine tetke budu neka naša replika sterijanskih Fema, te pokondirenosti varoške koja teži ka velikom svetu. Naš Manulać nije lokalna zamlata kako je napisao Sremac, već prevejani tip koji dolazi iz velike Evrope nazad u rodni grad“.

U predstavi igraju Aleksandar Vučković, Ivana Popović/Milena Živanović, Slobodan Stefanović, Ivana Knežević, Milan Antonić, Miroljub Turajlija, Maja Noveljić, Vladan Savić, Ana Radivojević Zdravković, Nataša Balog, Iva Stefanović/Tanja Živković, Ivan Zablaćanski, Saša Joksimović, Jelena Arsić, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Autorski tim čine Marko Grubić (kompozitor), Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Marija Kalabić (scenograf) i Tatjana Radišić (kostimograf).

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar