Foto: Stuart Roberts/Cambridge University Library / SWNS / SWNS / Profimedia

Rukopisi tvorca teorije evolucije Čarlsa Darvina misteriozno su nestali još 2001. godine, nestanak je prijavljen tek 2020. godine, a onda su se iznenada pojavili ispred biblioteke Univerziteta Kembridž.

Rukopisi tvorca teorije evolucije Čarlsa Darvina, koji su misteriozno nestali još 2001. godine, a zatim još misterioznije pronađeni, izloženi su u okviru izložbe „Darwin In Conversation exhibition“, u prostorijama biblioteke Univerziteta Kembridž, javljaju britanski mediji.

Tako će javnost imati priliku da pogleda dragocene rukopise jednog od najvećih naučnika u istoriji, čiji nestanak nije prijavljen sve do 2020. godine, a pojedini stručnjaci su komentarisali da su rukopisi „zagubljeni negde na policama“.

Nestanak je prijavljen tek 2020. godine, nakon detaljne i bezuspešne pretrage biblioteke, a ubrzo po objavljivanju da ih nema, oni su se misteriozno pojavili ispred pomenute biblioteke. Tada je navedeno da ih je tu „ostavila anonimna osoba“.

Foto: Stuart Roberts / AFP / Profimedia

Među pomenutim rukopisima se nalaze i neke kultne Darvinove sveske, među kojima i ona sa skicom Drva života iz 1837. godine. Ovi rukupisi imaju neprocenjivu naučnu vrednost.

Bonus video: Žak Kusto: Avanturista koji nam je približio morske dubine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar