Miroslav Terzić, Foto:Nemanja Jovanović

"Stvari se nekako više dešavaju stihijski nego kontrolisano. Mi ne predupredimo situaciju već delujemo na posledice. To je dosta zastrašujuće, jer ne znate šta vas čeka", kaže reditelj Miroslav Terzić o svojim motivima podrške lekarima okupljenim oko inicijative "Ujedinjeni protiv kovida".

Terzić je jedan od više od 550 umetnika i radnika u kulturi koji su potpisali pismo podrške lekarima koji traže smenu Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19.

– Mislim da je potrebna podrška, samo što nisam čovek koji bi primenio odmah neke restriktivne mere i dovodio nove ljude, jer bi i to bilo pogubno. Pre bih gledao kako da pružimo pomoć ljudima koji se maksimalno bore protiv pošasti koja nas je zadesila – pojašnjava Terzić u izjavi Nova.rs.

Blizu stotinu reditelja, pisaca, kompozitora, muzičara, likovnih umetnika i zaposlenih u različitim oblastima kulture potpisalo je podršku već prvog dana, a svakog dana spisak se povećava.

Do sada pismo su potpisali pisci Jelena Lengold, Dušan Nedeljković, Goran Skrobonja, Marko Vidojković, Aleksandar Baljak, reditelji Janko Baljak, Goran Marković, Mladen Đorđević, Božidar Đurović, Miroslav Terzić, Tatjana Mandić Rigonat, Kokan Mladenović, glumci Bane Jevtić, Jovana Stipić, Mirjana Karanović, Milorad Kapor i brojni drugi umetnici.

Lekare „Ujedinjene protiv kovida“ podržali su i advokati i nastavnici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar