Završen je prvi deo snimanja filma "Indigo Kristal" mladog reditelja Luke Mihailovića u kojem glavne uloge tumače Miodrag Radonjić, Nina Janković, Pavle Mensur, Denis Murić i Miloš Petrović Trojpec, a premijera se očekuje krajem ove ili početkom sledeće godine.

U priči o sudaru dve generacije Radonjić, koji je i producent filma, igra Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora, koji gonjen samoubistvom najboljeg druga preuzima odgovornost da izvede njegovog mlađeg brata na pravi put, istovremeno se trudeći da pronađe svoju poziciju u gradu koji se naizgled urbanistički razvio ali je u suštini ostao isti.

– Kada sam pročitao scenario video sam veliki potencijal i autentičnost baziranu na generacijskoj razlici i jazu koji nije uslovljen samo godinama već i sistemom vrednosti. Posebnu čar daće i crno-bela estetika kojom je obojen film – rekao je Radonjić.

Miodrag Radonjić Foto:Vesna lalić/Nova.rs

Mihailović je objasnio da je želeo da prikaže dve generacije u našoj državi.

– Moja majka je donela jedan dan neki tekst o indigo i kristalnoj deci. To je meni sinulo kao simbol za dve generacije u našoj državi, koje su stepeni u evolutivnom razvoju. Indigo generacije nastaju od pedesetih godina. Imate alfa, beta, delta generaciju i dalje. Ovo je četvrta generacija od ’88. do 1998. godišta, a kristalna generacija je novi stepen evolucije – objašnjava mladi reditelj.

Foto:Vesna lalić/Nova.rs

Nina Janković je rekla da ima samo reči hvale za Šabac i Šapčane i da je „Indigo kristal“ prvi projekat koji je prihvatila bez čitanja scenarija, zato što je Mihailović iz njenog grada, kao i zato što se tu film i snima.

Nina Janković Foto:Vesna lalić/Nova.rs

– Igram Maju, profesorku hemije, koja započinje ljubavni odnos sa svojim drugom iz detinjstva, a najveći problem je to što je on najbolji drug njenog brata. Posle njegovog izlaska iz zatvora započinju romansu. Maja se zove po mojoj drugarici koju sam nedavno izgubila i to mi je veoma značajno – rekla je glumica.

Mansur je istakao da je želeo da bude deo projekta koji validno pokazuje realnost u kojoj živimo.

– Mislim da je scenario odličan i mene je privuklo to što kad pričamo o emociji, što stvarno ti klinci i emocije postoje i situacije u filmu koje vidimo se svakodnevno dešavaju u našem gradu – istakao je Mensur.

Film nastaje u produkciji kuće Archangel Studios, a u koprodukciji sa takođe beogradskom produkcijskom kućom Režim Film, uz podršku RTS.

Bonus video: Irfan Mensur – Neko ko želi da bude glumac mora da bude van vinkla

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar