Miodrag Krivokapić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Srpski glumac Miodrag Krivokapić proglašen je u Puli za ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Fabijan Šovagović", jedne od najprestižnijih u Hrvatskoj za doprinos filmu i kinematografiji.

Predsednik Društva hrvatskih filmskih reditelja Danilo Šerbedžija uručio je u pulskom Festivalskom centru nagradu Krivokapiću, za koga je rekao da je ulogama obeležio regionalnu pozorišnu i filmsku scenu, navodi agencija Hina.

– Mislio sam da su me zaboravili, ali ispostavilo se da nisu i da sam ipak ostavio nekakav trag na filmu i u pozorištu. Moj filmski opus je najveći u hrvatskoj kinematografiji jer sam do 1991. godine snimio gotovo sve svoje filmove, a zatim i u Srbiji. Ova nagrada mi neverovatno puno znači tim pre što nosi ime Fabijana Šovagovića – kazao je Krivokapić, a prenela Beta.

Nagradu „Fabijan Šovagović“ ustanovilo je Društvo hrvatskih filmskih reditelja 2001. godine, u spomen na velikana hrvatskog glumišta. Prvi dobitnik nagrade, koja se tradicionalno dodeljuje u sklopu Pulskog filmskog festivala, bio je Boris Dvornik.

Krivokapić je diplomirao glumu 1975. na zagrebačkoj Akademiji za pozorišnu i filmsku umetnost. Odmah je postao član Dramskog pozorišta Gavela, a posle dve godine prešao je u Hrvatsko narodno pozorište u Zagrebu, gde se zadržao do 1986. godine. Igrao je u više od 70 igranih filmova, TV drama i serija,

Bonus video: Ljuba Bulajić – Glumac među bajekrima ili bajker među glumcima?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar