Thievery Corporation Arsenal fest Foto:Predrag Petrović

Muzička atrakcija Thievery Corporation ponovo će, posle pet godina, 17. jula održati koncert u Beogradu, na Kalemegdanu, u organizaciji agencije Long Play, najavili su organizatori.

Mnogoljudni američki sastav je leta 2019. priredio posetiocima spektakularan doživljaj na stadionu Tašmajdan, a pamte se i njihova dva nezaboravna nastupa poslednjih godina na Arsenal festu u Kragujevcu.

Bend je 1995. u Vašingtonu osnovao producentski i autorski duo, Rob Garza i Eric Hilton.

Thievery Corporation skoro tri decenije kombinuju razne ritmove poput brazilskih, jamajčanskih, evropskih, indijskih…

Smatraju se zaslužnim za nastanak čitavog podžanra elektronske muzike, oplemenjene upotrebom regea, daba, hip-hopa, downtempa, indijskog trip-hopa i bosa nove, što se čuje u pesmama „The Richest Man In Babylon“, „Sweet Tides“, „Lebanese Blonde“, „Until the Morning“, „Letter To the Editor“…

Tekstovi njihovih numera su na engleskom, španskom, francuskom, italijanskom, persijskom, portugalskom, rumunskom i hindi jeziku.

Kao jedinstveni svetski fenomen, Thievery Corporation uspeli su da bez velikih radijskih hitova, skupih spotova i podrške velikih diskografskih kuća, dođu do velikog uspeha i hedlajnerskih nastupa na festivalima kao što su Coachella, Lollapalloza…

Spisak njihovih saradnika čine brojna poznata imena – David Byrne, Bebel Gilberto, Perry Farrel, The Flaming Lips…

Bonus video: Arsenal fest

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar