Milan Mladenović, Foto: Printscreen Youtube

Sutra će u 10 časova na zgradi u kojoj je živeo Milan Mladenović, u Milutina Milankovića 28 na Novom Beogradu, biti svečano otkrivena spomen-ploča u znak sećanja na frontmena Ekatarine Velike koji nas je napustio 5. novembra pre 28 godina.

Memorijalna tabla, rad umetnice Lane Vasiljević, biće postavljena u organizaciji zadužbine Milan Mladenović, koja je inicijativu podnela još 2019. godine.

„U skladu sa tradicijom i praksom, takav jedan umetnik apsolutno zaslužuje da zgrada u kojoj je živeo i stvarao bude obeležena tom informacijom. Prošle godine su dobijene sve dozvole od nadležnih institucija a onda je nastupio period izrade samog reljefa, što je jedan vrlo zahtevan i dugotrajan proces. Lana Vasiljević, naša priznata vajarka, je veliki Milanov poštovalac, ujedno i prijatelj i saradnik Zadužbine od samog njenog nastanka i nekako smo u tom kreativnom druženju spontano došle do ideje da baš ona uradi ploču“, rekla je ranije za Nova.rs, Maja Maričić, predsednica UO Zadužbine Milan Mladenović.

Bonus video: Dina Jašari o muzici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar