Foto: Promo

Izložba "Mi, životinje" - kolekcija umetničkih fotografija Aleksandra Damnjanovića biće otvorena u četvrtak, 7. decembra u 20 časova, u Galeriji "Nikola Radošević".

Osim originalnih radova biće promovisan i Kalendar za 2024. godinu koji donosi sve fotografije iz ove kolekcije uz inspirativne citate i tekstove autora.

Foto:Aleksandar Damnjanović

Ova izložba nije samo umetnički događaj već i poziv na akciju. Kroz pažljivo postavljene figurice životinja, Damnjanović vodi na putovanje kroz njegovu viziju prirode, postavljajući pitanja o našem mestu u njoj. Fotografije nisu samo vizuelno zadivljujuće već i snažno edukativne, pozivajući posmatrače na razmišljanje o ekološkim izazovima i potrebi za očuvanjem biodiverziteta, ističe se u saopštenju.

Svaka fotografija nosi duboku simboliku i poruku o važnosti očuvanja životinjskog sveta, čime umetnik podseća na odgovornost koju svaki pojedinac ima prema prirodi u koju spadamo i mi, ljudi. Ova izložba nije samo estetsko iskustvo već i podsticaj na delovanje, čineći je kulturnim događajem sa snažnim društvenim angažmanom.

Galerija Nikola Radošević osnovana 1964. godine, kao najstarija fotografska galerija u Beogradu. Aleksandar Damnjanović je bio učenik Nikole Radoševića, ističe se kao jedini FEP (Federation of European Professional Photographers) sertifikovani fotograf iz klase IVAS akademije. Njegov rad ne samo da odražava visok nivo profesionalizma već i umetničke izuzetnosti. Fotografija znači pisanje svetlošću, a on svojim delom otkriva duboki dijalog između svetlosti i života.Izložba je otvorena do 17. decembra 2023. godine.

Bonus video: Emisija „probudi se“ – U slikarskom ateljeu glumice Katarine Žutić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar