Metju Mekonahi s porodicom u izolaciji kod kuće u Teksasu Foto: BACKGRID/Profimedia.rs

Glumac Metju Mekonahi koristi vreme u kom zbog pandemije ne snima ništa da zabavlja svoje fanove na društvenim mrežama, a za svoje starije sugrađane u Teksasu je organizovao i tombolu.

Glumac, najpoznatiji po filmovima „Interstelar“, „Kako izgubiti dečka za 10 dana“ ili seriji „Pravi detektiv“ (True Detective), postovao je prošle nedelje na Tviteru video u kom poziva na jedinstvo tokom pandemije koronavirusa protiv neprijatelja koji „nema ni lice, ni rasu, ni pol“, a preksinoć je preko Fejsbuka organizovao i tombolu za sugrađane u “Enklavi”, domu za starije osobe kojima je potrebna nega u Raund Roku u Teksasu.

Kako prenosi CBS, stanari ove ustanove još su u septembru pozvali Mekonahija da im se priključi u igri, a on se setio poziv sada, dok živi zatvoren sa suprugom, decom i svojom majkom.

U domu „Enklava“ bili su oduševljeni druženjem sa glumcem, Foto: BACKGRID/Profimedia.rs

Nakom što su odigrali tombolu, Mekonahi je odgovarao na pitanja stanara „Enklave“, poput onih o svom poreklu ili omiljenom piću.

„Ostvarila nam se želja. Naši stanari oduševljeni su time što su videli Metjua i njegoviu porodicu, uživali su slušajući ga kako im priča šta radi tokom krize. To im je ulilo nadu i podiglo im raspoloženje da se izbore sa samoćom u ovo vreme prepuno izazova – rekla je Moli Dejvis Nidli, zaposlena u „Enklavi“.

Mekonahi je, osim toga, aktivan i na Instagramu, gde redovno u „Mekonahijevim snimcima“ priča pratiocima o snimanjima filmova. Sinoć je, primera radi, prepričavao svoja iskustva sa snimanja romantične komedije “Kako izgubiti dečka za 10 dana”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter