Foto: Promo

Međunarodni bijenale umetnosti minijature, koji je trebalo da počne 21. aprila u Gornjem Milanovcu, odlaže se do daljeg zbog epidemije, saopštili su danas organizatori te manifestacije.

Međunarodni bijenale umetnosti minijature je najveća i najobuhvatnija manifestacija umetnosti malog formata, koja se u Gornjem Milanovcu organizuje već tri decenije, a 15. izdanje biće održano kada se za to steknu uslovi.

Dragan Arsić, direktor Ustanove za kulturu, umetnost i vanškolsko obrazovanje u Gornjem Milanovcu, rekao je da će nastojati da sve ono što je pripremano i na čemu su radili u protekle dve godine, predstave javnosti.

Na 15. Međunarodnom bijenalu umetnosti minijature najavljeno je učešće autora iz 27 zemalja: Nemačke, Bugarske, Ukrajine, Slovenije, Poljske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Izraela, Hrvatske, Finske, Grčke, Južnoafričke Republike, Kanade, Crne Gore, Belorusije, Južne Koreje, Australije, Severne Makedonije, Austrije, Rumunije, Argentine, Estonije, Japana, Čilea, Rusije i Srbije.

Dok se ne steknu uslovi za održavanje izložbe na „Fejsbuk“ stranicama Bijenala i Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu biti objavljivani nagrađeni i pohvaljeni radovi sa prethodnih manifestacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram