Foto: Matija Borbelj/Matinee Fest

Jedan od najtraženijih tehno Di-džejeva Matador sinoć je fantastičanim nastupom na Matinée Festu na Kalemegdanu oduševio mnogobrojnu beogradsku publiku koja ga je velikim aplauzom pozdravila i igrala uz njegove kultne hitove kao i uz sjajne mikseve koje je na sceni improvizovao.

Na početku su DJ pult dobro zagrejali Monochromatic, Filip Fisher i Ilija Đoković, a nakon završetka Matadorovog nastupa, dobru atomosferu napravio je i poznati španski DJ i producent Edu Imbernon, koji je zatvorio prvo veče festivala.

Foto: Matija Borbelj/Matinee Fest

Pored dobre muzike, prisutni su uživali i u svetlosnim i video efektima koji su autentične rovove kod Vojnog muzeja učinili magičnim.

Večeras, prvi put u Srbiji, sa popularne Jamie Jonesove etikete „Hot Creations“, dolazi britanski DJ i producent Richy Ahmed, a pored njega nastupaće italijnski DJ Alex Kennon i zvezda u usponu atraktivna Amerikanka iz Majamija DJ Layla Benitez. Kao domaća podrška za DJ pultom će se naći house magovi Luton i Vuk Smiljanić.

Foto: Matija Borbelj/Matinee Fest

Poslednji dan festivala melodic tehno organizacija „ILLUSIONS“ donosi svoju magiju na Matinée Fest. Nastupiće zvezda Afterlifea Stephan Jolk, poznati progressive dj Eelke Klejin, a od domaćih izvođača – Nexie i Lukai.

Foto: Matija Borbelj/Matinee Fest

Festival se održava u rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, danas i sutra od 18 časova do 3 sata posle ponoći.

Foto: Matija Borbelj/Matinee Fest

Godinama beogradski letnji festivali privlače veliki broj posetilaca, zaljubljenike u muziku. Organizatori posebnu pažnju poklanjaju kvalitetu muzičkog programa, kao i edukativnim aktivacijama o ekološkim pitanjima. Festival će ispratiti jaka društvena kampanja „This is Fantastic NO plastic“, u cilju podizanja svesti o društvenim aspektima zaštite i unapređenja životne sredine i održivog razvoja. Sa tim u vezi, prezentovane su aluminijumske čaše u ideji da se preduzmu koraci ka oslobođenju od plastike i inicijative bez otpada na samim festivalima.

– Na tome se zasniva i dugotrajnost ka kojoj stremimo. Ono što ostavljamo za sobom može biti naš najveći uticaj, zato pozivamo sve da se priključe našoj kampanji #ThisisFantasticNOplastic i da kroz festival inspirišemo i pošaljemo važnu poruku – poručuju iz organizacije.

Bonus video: Exit Novi Sad