Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu Foto:Danijel Milić

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu ovog leta ima brojne nove dodatne sadržaje – Biskop pod zvezdama, koncerte, lutkarske i predstave za decu, zanimljive i poučne eskperimente koje izvode animatori.

Najzanimljivija, sada već tradicionalna je manifestacija „Noć u muzeju“, gde posetioci imaju priliku da u potpunom mraku, pomoću baterijskih lampi obilaze muzejske postavke, pokazala se kao neverovatno iskustvo i poseban doživljaj. Poneseni tim iskustvom, ekskluzivna novina Prirodnjačkog centra jeste “Bioskop pod zvezdama”.

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu Foto:Danijel Milić

Osim vođenih tura i bioskopskih projekcija, svi posetioci imaće priliku da učestvuju u edukativnim radionicama koje za cilj imaju da praktičnim sredstvima probude kod dece želju da se bave naukom. U radionicama će se mališani upoznati sa vulkanskim erupcijama, istraživanjem pod mikroskopom, naučiće pravila reciklaže, ali i napraviti svoju planetu.

Poslednje nedelje avgusta se organizuju „Dino igre bez granica“, gde se timovi dece iz različitih gradova nadmeću u sportskim takmičenjima. Poligoni se nalaze u parku Prirodnjačkog centra, a pored poligona, takmičari će odgovarati i na pitanja iz oblasti prirodnih nauka, a pobednike očekuju pehari i nagrade.

Uz kupljenu kartu za Prirodnjački centar, svi posetioci dobijaju besplatan ulaz na gradske bazene koji se nalaze odmah pored ove ustanove. Na ovaj način omogućen je kompletan užitak za celu porodicu.

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu Foto:Danijel Milić

Prirodnjački centar inače predstavlja jedinstven spoj nauke, obrazovanja i zabave na jednom mestu što ga čini jedistvenim na ovom delu Evrope i beleži više od 100.000 posetilaca godišnje, od čega najveći deo čine porodične posete. Samo ovog proleća imao je najposećeniju sezonu od svog otvaranja.

Bonus video: Jasminka Petrović – Dok pišem obraćam se jednom detetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar