Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Majan Ben Tura, zamenica ambasadorke Izraela u Srbiji, pohvalila je ideju Narodnog muzeja u Beogradu da posetiocima ponudi maske sa motivima umetničkih dela iz svoje kolekcije i zapitala kako bi ona mogla da nabavi jednu.

„Kreativna je ideja Narodnog muzeja u Beogradu da prodaju umetničke maske. Prodali su maske sa motivima umetničkih dela iz svoje kolekcije za samo dva dana! Kako mogu da dođem do jedne?“, navela je Majan Ben Tura u postu na svom profilu na Fejsbuku, podelivši i tekst sa našeg portala o reakciji posetilaca na ovaj potez nacionalne ustanove kulture.

Narodni muzej predstavio je maske sa dvadesetak motiva sa umetničkih dela iz različitih perioda i pravaca umetnosti koji se čuvaju u ovoj ustanovi, od Direrovog „Trećeg čvora“ i „Cveća“ Jana Brojgela Starijeg, preko Meštrovićeve „Glave Miloša Obilića“ i kompozicija avangardnih umetnika, do slika savremenih umetnika.

Iako su prve takve maske ponuđene u suvenirnici Muzeja ubrzo nakon što je ova ustanova ponovo otvorena za posete, zaposleni kažu da ih je iznenadilo interesovanje posetilaca poslednjih dana, kada se stajalo i u redovima da bi se nabavila neka od njih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare