Ana & The Changes Foto: Bojana Janjić

Godinu dana od izlaska magičnog singla "Tu", grupa Ana & The Changes uz pomoć producenta Marca Grabbera i Izvanrednog Boba predstavlja remiks hit pesme i poetičnog videa rediteljke Marine Uzelac. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu, a remiksovani video pogledajte na zvaničnom YouTube kanalu muzičarke.

Anina šestominutna čežnja „Tu“ objavljena je u maju prošle godine, nekoliko dana pred prvi koncert koji je bend Ana & The Changes održao od početka pandemije, u Domu omladine Beograda. U septembru pesma je izabrana za najbolju u 2021. godini od strane regionalnog žirija Zadužbine Milan Mladenović. Marco Grabber je iz originala izbacio ritam sekciju, ubacio bitove, sintove i perkusije i uz neznatno dodatno ubrzanje smestio pesmu u after party scenografiju.

Marco Grabber je svestrani umetnik i producent koji se potpisuje ispod mnogobrojnih regionalnih projekata i saradnji. Poreklom je iz Pule, ali zanat je usavršavao ponajviše u Ljubljani, a potom i Berlinu i Londonu. Karijeru je počeo kao osnivač i organizator velikih festivala i klupskih večeri širom jugoistočne Evrope. Posle velikog broja nastupa po EU i svetu i nekoliko izdanja na stranim house/techno/chillout etiketama, Grabber se u poslednje vreme okreće „domaćem“ zvuku i postaje jedan od osnivača raznih sastava/kolektiva kao što su Golem, Dalmatian Dub, Manouche, The Ufoslavians… Grabber trenutno radi i na projektu koji je pokrenuo prošle godine sa Sašom Antićem (TBF) i Jadrankom Ivaniš Yayom (JINX) pod imenom Baba Yaga koji će uskoro ugledati svetlost dana.

Izvanredni Bob je medijski umetnik prisutan na različitim scenama. Nastupao je u Kanadi, Meksiku, Americi, Evropi i regionu. Njegov fokus je na kreiranju kolektivnog iskustva u okviru vizuelnog spektakla, a poslednjih godina stvara hibridne forme u kojima konvergiraju film, video art, dizajn svetla i nove tehnologije. Poslednji spot koji je Bob režirao je film za pesmu „Krinolina“, beogradske grupe KOIKOI.

Bonus video: Koikoi Organska i sintetička

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar